Strängnäs marknad besöktes i helgen av många Storebrobåtar

  • Inläggsförfattare:

Förutom sensommarvärmen gästade Strängnäs marknad av många fina båtar, däribland 16 Storebrobåtar.

 

I fredags på förmiddagen kl. 10:00 så kastade vi loss från Svinninge, för att åka till Strängnäs marknad. Det var båtarna Milla 4, Easy, Vår, Gripen af sjön, All Inclusive, Gladan och Sabi. Vid 11:30 mötte vi även upp La Baracca vid Hammarbyslussen. Fint väder och god stämning! Sen gick vi vidare i 21 knop genom stora delar av Mälaren på ett snygg och prydligt led med All Inclusive i täten. Ankomst cirka 15.30 där vi lade oss snyggt och prydligt inbackade i storleksordning. Totalt räknade vi till 16 (tror jag) Storebrobåtar i hamnen totalt.

   

    

Lördagen ägnades främst till att strosa runt på marknaden som bjuder på allt ifrån kläder, ”bra att ha grejer” till salamikorvar och helikopterflygning. Men även ett tivoli fanns även på plats, för de som vågar sig på sådant. Middag intogs på en grekiska tavernan i hamnen, som serverade god mat och bra service. Verkade som att alla var nöjda och kunde gå ifrån bordet med ett leende på läpparna. Efter middagen var många trötta, så för dem blev det ingen längre kväll. Men vi blev ändå ett litet gäng som satt kvar på bryggan och tog en drink, samt njöt av den framdukade vitlökssalamin.

 

På söndag förmiddag börjar familjerna packa ihop och röra sig hemåt. Några fortsatte längre in i Mälaren, för att avsluta säsongen och lyfta upp sina båtar. Medan Milla 4, Gladan, Vår, All Inclusive och Mälarbåten La Vida slöt upp efter marknaden och tog följe utåt Saltsjön och Svinninge. Då det fortfarande ser fram emot att få njuta av några vackra höstveckor till ute i skärgården.

 

Skrivet av Jocke Thedin, på All Inclusive

 

 

Ansvarig för sidans innehåll: Veronika Ericsson